| Tytuł: | tabletki, a wypadanie włosów |
| Autor: | skromna 26.8.2011, 10:17 |
| Mam 24 lata od ponad roku stosuję antykoncepcję hormonalną. Wszystko oki dobrze to znoszę, nie przytyłam, ogólnie jestem zadowolona. Ostatnio jednak zważyłam nadmierne wypadnie moich włosów, czytałam, z to może być od tabletek. Nie chciałabym jednak ich odstawiać, co mogę zrobić w takim przypadku brać jakieś witaminy, czy stosować jakieś odżywki. | |
| Tytuł: | tabletki, a wypadanie włosów |
| Autor: | Alina 9.12.2011, 14:00 |
| Stosowanie hormonalnych terapii wszelkiego rodzaju zawsze gdzieś odbija się czkawką. Oczywiście decydujesz sama, ale według mnie najlepiej zrezygnować z tych tabletek, zamiast szukac kolejnych specyfików i się nimi faszerować. Są inne metody antykoncepcji. | |

Rzadkie włosy
Nie wszystkich natura obdarzyła pięknymi, gęstymi włosami, chociaż to, ile będziemy mieć włosów, zostaje ustalone jeszcze przed naszymi narodzinami – w fazie prenatalnej (między 9 a 22 tygodniem życia płodowego).
Budowa włosa
Czasem wręcz trudno sobie wyobrazić, że te cienkie niteczki na głowie, nazywane włosami składają się z kilku niewidocznych gołym okiem warstw, ponadto mają swój indywidualny cykl życia.