|
tabletki, a wypadanie włosów (skromna) |
|
|
Stosowanie hormonalnych terapii wszelkiego rodzaju zawsze gdzieś odbija się czkawką. Oczywiście decydujesz sama, ale według mnie najlepiej zrezygnować z tych tabletek, zamiast szukac kolejnych specyfików i się nimi faszerować. Są inne metody antykoncepcji. (więcej...) |
|
|
niesprzyjający mikroklimat (malika23) |
|
|
Od pół roku pracuję w fabryce, gdzie panuje suchy i gorący mikroklimat, zauważyłam, że moje włosy od pewnego czasu stały się suche, szorstkie i matowe, a do tego wypadają czy możliwe, że jest tam niesprzyjający mikroklimat, jak mam wspomóc swoje włosy? (więcej...) |
|
|
leczenie łysienia w domu (wiektor33) |
|
|
Łysieję i zdaję sobie sprawę z tego, że nie jestem sam i wiele osób walczy z tym problemem. Ja na razie nie próbowałem leczyć swojego łysienia, ale chcę zacząć na razie od jakiś tradycyjnych-domowych metod. Znacie tak owe? (więcej...) |

Rzadkie włosy
Nie wszystkich natura obdarzyła pięknymi, gęstymi włosami, chociaż to, ile będziemy mieć włosów, zostaje ustalone jeszcze przed naszymi narodzinami – w fazie prenatalnej (między 9 a 22 tygodniem życia płodowego).
Budowa włosa
Czasem wręcz trudno sobie wyobrazić, że te cienkie niteczki na głowie, nazywane włosami składają się z kilku niewidocznych gołym okiem warstw, ponadto mają swój indywidualny cykl życia.