|
tabletki, a wypadanie włosów (skromna) |
|
|
A ja zaczynam łykać Sufrin bo podobno po siarce włosy ładnie szybko rosną. Dopiero skończyłam jedno opakowanie, więc nie mogę się wypowiedzieć, ale jeśli ktoś zna ten preparat to chętnie posłucham doświadczeń.
(więcej...) |
|
|
niesprzyjający mikroklimat (malika23) |
|
|
Od pół roku pracuję w fabryce, gdzie panuje suchy i gorący mikroklimat, zauważyłam, że moje włosy od pewnego czasu stały się suche, szorstkie i matowe, a do tego wypadają czy możliwe, że jest tam niesprzyjający mikroklimat, jak mam wspomóc swoje włosy? (więcej...) |
|
|
leczenie łysienia w domu (wiektor33) |
|
|
Łysieję i zdaję sobie sprawę z tego, że nie jestem sam i wiele osób walczy z tym problemem. Ja na razie nie próbowałem leczyć swojego łysienia, ale chcę zacząć na razie od jakiś tradycyjnych-domowych metod. Znacie tak owe? (więcej...) |
Rzadkie włosy
Nie wszystkich natura obdarzyła pięknymi, gęstymi włosami, chociaż to, ile będziemy mieć włosów, zostaje ustalone jeszcze przed naszymi narodzinami – w fazie prenatalnej (między 9 a 22 tygodniem życia płodowego).
Budowa włosa
Czasem wręcz trudno sobie wyobrazić, że te cienkie niteczki na głowie, nazywane włosami składają się z kilku niewidocznych gołym okiem warstw, ponadto mają swój indywidualny cykl życia.